112

Politiskoleelever med på færdselskontrol i Solrød, Karlslunde og Greve

Politiskoleelever deltog torsdag i en større færdselskontrol i Solrød, Karlslunde og Greve. Foto: Thomas Tolstrup/Rigspolitiet

Torsdag formiddag og frem til middag gennemførte politiet en større færdselskontrol på Sydkysten. Politiskolelever deltog ved kontrollen som et led i deres uddannelse. Og der var ‘gevinst’ i flere tilfælde.

Adskillige bilister blev vinket ind, og det førte til flere forskellige færdselssager, da politiskoleelever som led i uddannelsen torsdag deltog i en større færdselskontrol på Sydkysten. Hele fem bilister blev anholdt for narkokørsel – tre af dem kørte desuden, selvom de ikke havde et gyldigt kørekort.

Kontrollen foregik på Køge Bugt Motorvejen/Tåstrupvej i Solrød og på motorvejen ved Karlslunde Rasteplads. I Greve blev kontrollen holdt på Greve Centervej ved Dønnergårds Allé, på Mosede Landevej og på Godsvej.

24 blev sigtet for ikke at have medbragt deres kørekort, syv havde fejl eller mangler på køretøjet, og tre bilister fik bøder for andre mindre forseelser. I alt seks blev sigtet for kørsel uden førerret eller kørsel i frakendelsestiden.

Alle fem narkobilister blev stoppet i Greve, to af dem på Karlslunde Rasteplads, hvor også en spiritusbilist blev anholdt, selvom han i første omgang forsøgte at undslippe kontrollen.

Klokken 09.25 blev en 22-årig mand fra Greve stoppet og testet med narkomeret, som viste positiv for methamfetamin. Han erkendte, at han røg hash jævnligt, og der blev da også fundet en lille klump hash under ransagningen af bilen. Den 22-årige var frakendt førerretten frem til 2026 i en tidligere sag om bl.a. narkokørsel.

Klokken 09.57 vinkede politiet en bilist ind til kontrol på rastepladsen. Han kørte dog ikke ind til siden, men fortsatte videre ad Køge Bugt Motorvejen. En civil patruljebil holdt imidlertid klar til at sætte efter, så bilisten nåede kun til afkørsel 29, Greve S, før han blev indhentet og stoppet. Bag rattet sad en 57-årig mand fra Sorø, som viste sig at være spirituspåvirket. Alkometeret viste over de tilladte 0,5 promille, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Klokken 11.23 blev en 36-årig mand fra Hvidovre testet positiv for hash og afmetamin i en narkometertest. Han kørte bil, selvom han havde fået sin førerret administrativt inddraget i 2017, da hans helbred ikke længere opfyldte betingelserne for at have et kørekort. Bilen havde han lånt af et familiemedlem uden at spørge om lov.

Klokken14.00 blev en bilist stoppet ved Pilemøllevej i Greve. Den 33-årige mand fra Greve bag rattet erkendte, at han havde røget hash nogle dage inden, men nægtede at være påvirket under kørslen. Han kørte desuden, selvom han var frakendt kørekortet frem til 2024 i en tidligere sag om narkokørsel.

De påvirkede bilister blev alle sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter de blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af analyserne. De sigtede vil alle høre mere fra politiet senere. De fleste bøder blev oprettet i bødeappen, så de vil allerede nu ligge i de sigtedes E-boks, meddeler politiet.

Kommentarer